ELKÖLTÖZÖTT!! - Alkazar Roxfort
Menü
 
Hoppanálás
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatók
Indulás: 2013-05-12
 

TANREND-Tájékoztató

TANREND - Tájékoztató

 

Beiratkozás:

A beiratkozáshoz a leendő elsőéveseknek ki kell tölteniük egy beiratkozási tesztet, ami alapján mindenkit be fogunk osztani a hozzá illő szakra. Ezek után választani kell 5 tantárgyat, amelyek között 3 szaktantárgynak és 2 egyéb tantárgynak szerepelnie kell (több lehet, kevesebb nem). Emellett mindenkinek lehetősége nyílik szakköri tantárgyakat is választani, de ez NEM számíthat bele az 5 kötelező tárgyba. Amint mindez megtörtént a diák megkezdheti tanulmányait az Alkazar Roxfort falai között. 

A beiratkozásról bővebben: ITT! 

 

Professzorok felvétele:

A professzoroknak egy "önéletrajzot" (név, külső, belső tulajdonságok stb.) kell küldeniük magukról, valamint azt, hogy milyen tantárgyat szeretnének tanítani. Ezeknek a tantárgyaknak a tervezett tanmenetét is csatolniuk kell a jelentkezéshez, hogy az igazgatónő el tudja dönteni, alkalmas-e avagy sem.

Bővebben: ITT!

 

Tanítás rendje:

  • Minden diák (kivéve az elsőévesek, mert ők beiratkozáskor választanak) az adott tanév évzárója és a következő tanév évnyitója között köteles kiválasztani a következő tanévben tanulni kívánt tantárgyait. Itt természetesen szintén meg kell lennie a 3 szaktantárgynak és a 2 általános tantárgynak! Ezáltal minden diáknak rendelkeznie kell legalább 5 különböző tantárggyal, amit tanul. Azonban ezáltal minden diáknak lehetősége nyílik arra, hogy tanév végén a tanulni nem kívánt tágyait leadja és olyanokat vegyen fel, amit eddig még nem tanult. 
  • Van úgynevezett "Szakkör", amely olyan tantárgyakat foglalnak magukba, melyeket évfolyamtól függetlenül lehet tanulni, vizsgázni pedig nem kötelező belőle. Ezek afféle plusz órák, bárki felveheti őket, DE nem számítanak bele a kötelező 5 tantárgyba! 
  • Vannak olyan tantárgyak, amelyeket adott tanévtől adott tanévig lehet tanulni. Ezeket attól a tanévtől lehet felvenni, amelyikben a diák a kezdő év évfolyamán van és amint befejeződik, akkor el is tűnik a diá tantárgyai közül. (pl.: ha egy tantárgy csak 2-4 évfolyamig tanulható, akkor a diák csak a 2.évfolyamtól kezdődően veheti fel és a 4.évfolyam végén automatikusan eltűnik a tantárgyai közül, utána fel sem veheti) 

Tantárgyak felvétele és leadása

  • A diákoknak csak a két tanév között van lehetőségük tantárgyak felvételére és leadására, a tanév folyamán NINCS ezáltal mindenkinek jól át kell gondolnia. (Ez alól kivétel, ha egy tantárgy, általában szakköri jellegű, tanév közben válik felvehetővé. Ez esetben a diáknak az igazgatónőnek kell írnia egy levelet, amennyiben szeretné az adott tantárgyat tanulni)

Pontozás:

A diákok pontokat a tanórkon való aktivitásukért valamint a külön rendezvényeken való részvételükért kaphatnak. Egy adott tanórán az, hogy egy tanuló mire kap és mennyi pontot az az órát tartó professzoron múlik, aki esetleg házit is adhat fel, melye a következő órán szintén pontozhat. Ezentúl vannak különböző rendezvények, kirándulások, ahol a tanulók szintén gyűjthetnek pontokat a tudásuk, ügyességük, bátorságuk vagy egyebek díjazásaképp.

Ezeknek a feladatoknak a pontozása a Pontok modulban történik és a következőképpen kell leírni:

Diák neve - szakja - évfolyama - pontszám - mire kapja

Ebben a modulban KELL azokat a pontokat is jelezni, amelyeket a tanórákon külön, nem házi- vagy szorgalmi feladatra kap a diák!

MINDEN házi feladatot és szorgalmit az a pofesszor pontoz, aki azt feladta, másik professzornak erre akkor sincsen joga, ha időközben ő kezdte el tanítani az évfolyamot az adott tantárgyból.

A leadási határidőn túl már a professzoron múlik, hogy ad-e pontot vagy sem, esetleg, hogy levon-e pontot a diáktól a késedelemért avagy az el nem készített házi feladatért.

Amennyiben a házi feladat beadandó, vagyis nem a következő órán kell bemutatni mondjuk, hanem el kell küldeni a professzornak ez esetben a professzornak kell megmutatnia, hova küldjék a diákok a házit.

 

Prefektusválasztás:

Minden tanév végén prefektust választunk a szakokon. Prefektus egy legalább 2.évfolyamos, jó tanulmányi eredménnyel rendelkező diák lehet. A vizsgahét elejétől a vizsgahét végéig lehet jelentkezni, vagy lehet jelölni valakit és a professzorok, valamint a szakvezetők (valamint a diákok) döntik el, hogy ki kapja meg a címet. A kiválasztott prefektusok személye az évzárón és az évnyitón egyatánt ki lesz hirdetve.

A prefektusok feladatköre:

//feltöltés alatt//

 

Pontversenyek:

Minden tanévben pontversenyeket rendezünk a szakok és a diákok közt is egyaránt. A legtöbb pontot összegyűjtő szak kupát kap a tanév végén, valamint ezzel együtt azt, hogy azon szak diákjainak a győzelmet követő tanévben eggyel kevesebb tantárgyból kell vizsgázniuk.

A  tanév során legtöbb pontot összegyűjtött diák is díjat kap,méghozz az Év Diákja címet. Azonban a diák csak azon pontokkal versenyezhet amelyeket nem a "saját professzorától" kapott (amennyiben az adott játékos rendelkezik diák és professzor karakterrel is). A diákok közti pontverseny pontjait az igazgatóság számolja és a honlapon kívül tartja nyilván, így az, hogy mely diákhoz mely professzor tartozik rejtve marad.* Ezzel az elismeréssel együtt is hasonló mentesség jár a következő tanévben az adott diáknak.

Gyüjtögessétek szorgalmasan a pontokat! Eddigi eredmények: ITT!

*Azonban amennyiben van rá igény olykor felmutathatunk egy-egy jelenlegi pontállást a versenyt illetően.

 

ÓRAREND

Minden évfolyamnak ugyanaz az órarendje, egy órarend van és minden diáknak ugyanoda kell bejárnia, nincsnek az órák évfolyamokra bontva. Természetesen azt ki lehet választani, hogy melyik professzorhoz szeretne az adott tantárgyból bejárni a diák, amennyiben több lehetősége van, de minden választott tantárgyából legalább egy órára be kell járnia. Mindazonáltal csak minden második héten vannak tanórák, a tanév első hetétől számolva. A órákat a professzorok ITT határozhatják meg. Ennek a módja a következő:

A professzor leírja:

1. Tantárgy nevét (ha szakkör, akkor a "szakkör" szót is)

2. A tanóra időpontja: nap, óra (pl.:vasárnap 20.00)

3. esetleg a helyszínt, ha valamilyen oknál fogva nem a professzor tantermében van megtartva.

 

Amennyiben az adott professzor nem tud rendszeresen órát tartani (ezt jobb kerülni, különben ne igen jelentkezzen professzornak, hacsak nem szakköri tárgyat tanít) akkor itt tudja megosztani azt, hogy egy adott héten mondjuk mikor tart órát. Ez esetben egy konkrét dátumot írjon a "A tanóra időpontja" részbe, emellett viszonylag előre közölje, hogy mikor van óra, hogy a diákok, akik esetleg érdeklődnek iránta lássák.

 

Ha véletlenül üköznek az órák, akkor arra azért figyeljünk oda, hogy vagy ugyanolyan tantárggyal ütköztessük az órát, amilyent tartani szeretnénk vagy pedig olyannal, amiből van más professzornak is órája.

 

Vizsgák menete:

//feltöltés alatt//

 

Egyebek:

  • A szobabeosztások minden tanév elején közzé lesznek téve, de a különböző hálókörletekben is megtekinthetitek azt.
  • Várjuk a kviddicscsapatok jelentkezését is, hogy kviddicsbajnokságot tudjunk rendezni. Egyelőre szakok közt keverten is lehet csapatokat szervezni, és ha van két csapat, akkor akár már meccseket is rendezhetünk. Jelentkezés: ITT!
 

Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend    *****    Még nagyon az év elején járunk, most rendelj születési horoszkópot az ajándék 3 év elõrejelzés és ingyenes konzultáció!!    *****    Pánikenyhítõ poszt a Histórián. Superuser jelen. És TE merre jársz? Kattints!    *****    SIMONA | az Isten áldjon, Esperanza! Lolájának fõszereplésével | SIMONA | a jelenleg futó legsikeresebb argentin sorozat    *****    Marculábi cica tíz éves lett! Ünnepeljétek meg a születésnapját a Mesetárban Marculábis ujjbábokkal! Boldog szülinapot!    *****    ***Munkalehetõség! Magyarországról, Szlovákiából, Csehországból keresünk, MLM vezetõket és tanácsadókat! ***    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! A tanulásod nálam az ASZTRO-suliban teljesen INGYENES! Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Aktív Videojáték honlap!! Friss újdonság: Call of Duty: WWII és WoW: Battle for Azeroth!    *****    Legyél te is Farmasi tanácsadó! Antiallergén, természetes kozmetikumok, tisztítószerek. Keress vele pénzt otthonról!    *****    kattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkattkatt